google-site-verification: google800d11325e197cc3.html Matematikkens Verden: Algoritmer

Algoritmer

Når du har jobbet med matematikk på skolen har du sikkert hørt din lærer snakke om algoritmer. Da har du lært en fremgangsmåte på hvordan du skal løse en matematikkoppgave. Og du, som veldig mange andre, har nok hoppet over deler av algoritmen, løst den delvis i hodet for å slippe å skrive så mye og bli fort ferdig med oppgaven.

Når du jobber med programmering kan du ikke det. En datamaskin kan ikke tenke, du må fortelle den nøyaktig hva den skal gjøre. Så hopper du over deler av en algoritme eller forenkler, vil ikke datamaskinen forstå hva den skal å gjøre og du vil få feil (Error).

Derfor er det også veldig viktig at du jobber med en læringspartner når du programmerer. Parprogrammering handler om at to sitter ved samme datamaskin og samarbeider om å skape kode. Den ene skriver koden (sjåfør), mens den andre kontrollerer (kartleser) at man beveger seg i riktig retning. Og så bytter man på rollene.
"Sjåføren" kontrollerer mus og tastatur (skriver inn koden), "kartleseren" kommer med forslag, påpeker feil i koden og stiller spørsmål.

For å forstå hvor viktig det er med algoritmer, kan du se følgende video som viser det på en fin måte:

Da skjønner du kanskje hvorfor det er så viktig med en nøyaktig forklaring, og hvorfor du ikke kan hoppe over enkelte detaljer :)


Oppgave med en læringspartner:
Din læringspartner sitter på en stol ved pulten sin. Skriv en algoritme på hva han eller hun må gjøre for å komme seg fra stolen og frem til tavla og skrive navnet sitt. 

Så skal læringspartneren følge oppskriften din bokstavelig. Hvordan gikk det? Var du nøyaktig nok?